Bol Çiçekler Bahçe Bakımıyla Güzelliği Maksimize Etme Rehberi

Güzel bir bahçe, seyredilmesi eğlenceli bir şeydir ve bununla beraber gurur ve kıvanç deposu da olabilir. Sadece çiçeklerle dolu bir bahçe yaratmak vakit, gayret ve informasyon gerektirir. Bu rehberde, bahçeniz için doğru bitkileri iyi mi seçeceğiniz, bu tarz şeyleri iyi mi ekeceğiniz ve onlara iyi mi bakacağınız ve zararlıları ve rahatsızlıkları iyi mi önleyeceğiniz hikayesinde ipuçları paylaşacağız. II. Bahçeniz İçin Nebat Tarzı Güzel bir bahçe yaratmanın ilk adımı doğru bitkileri seçmektir. Bitkileri seçerken, bulunduğunuz bölgenin iklimini, bahçenizin almış olduğu güneş ışığı miktarını ve bahçenizin boyutunu göz önünde bulundurmanız önemlidir. Güneşli bir bahçe için güller, ayçiçekleri ve zambaklar şeklinde muhtelif çiçekler arasından seçim yapabilirsiniz. Gölgeli bir bahçe için eğrelti otları, hostalar ve sabırsızlar şeklinde bitkiler arasından seçim yapabilirsiniz. Ufak bir bahçe için petunyalar, kadife çiçekleri ve sardunyalar şeklinde kompakt bitkiler arasından seçim yapabilirsiniz. III. Bahçenizi Dikmek Bitkilerinizi seçtikten sonrasında, onları dikme tarihi gelir. Çiçek dikmek için en iyi vakit, havanın sıcak […]

Bol Çiçekler Bahçe Bakımıyla Güzelliği Maksimize Etme Rehberi

Bol Çiçekler: Bahçe Bakımıyla Güzelliği En Üst Düzeye Çıkarma

Güzel bir bahçe, seyredilmesi eğlenceli bir şeydir ve bununla beraber gurur ve kıvanç deposu da olabilir. Sadece çiçeklerle dolu bir bahçe yaratmak vakit, gayret ve informasyon gerektirir. Bu rehberde, bahçeniz için doğru bitkileri iyi mi seçeceğiniz, bu tarz şeyleri iyi mi ekeceğiniz ve onlara iyi mi bakacağınız ve zararlıları ve rahatsızlıkları iyi mi önleyeceğiniz hikayesinde ipuçları paylaşacağız.

II. Bahçeniz İçin Nebat Tarzı

Güzel bir bahçe yaratmanın ilk adımı doğru bitkileri seçmektir. Bitkileri seçerken, bulunduğunuz bölgenin iklimini, bahçenizin almış olduğu güneş ışığı miktarını ve bahçenizin boyutunu göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Güneşli bir bahçe için güller, ayçiçekleri ve zambaklar şeklinde muhtelif çiçekler arasından seçim yapabilirsiniz. Gölgeli bir bahçe için eğrelti otları, hostalar ve sabırsızlar şeklinde bitkiler arasından seçim yapabilirsiniz. Ufak bir bahçe için petunyalar, kadife çiçekleri ve sardunyalar şeklinde kompakt bitkiler arasından seçim yapabilirsiniz.

III. Bahçenizi Dikmek

Bitkilerinizi seçtikten sonrasında, onları dikme tarihi gelir. Çiçek dikmek için en iyi vakit, havanın sıcak ve toprağın nemli olduğu ilkbahardır.

Çiçek ekerken, bitkinin köklerine kafi gelecek kadar derin bir çukur kazmak önemlidir. Çukur ek olarak köklerin yayılabileceği kadar geniş olmalıdır.

Çiçeklerinizi diktikten sonrasında onları iyice sulayın. Sulama, köklerin toprağa yerleşmesine destek olmak için önemlidir.

IV. Bahçenize Bakım Yapmak

Çiçekleriniz ekildikten sonrasında, onlara müsait biçimde bakmanız önemlidir. Buna tertipli olarak sulamak, gübrelemek ve budamak da dahildir.

Çiçeklerinizi sulamak, onları sıhhatli tutmak için eğer olmazsa olmazdır. Çiçeklerin topraktan gıdaları emmesi ve çiçek üretmesi için suya ihtiyacı vardır. Çiçeklerinizin gerekseme duyduğu su miktarı, bulunduğunuz bölgenin iklimine ve haiz olduğunuz nebat türüne bağlı olarak değişecektir.

Çiçeklerinizi gübrelemek, kuvvetli ve sıhhatli büyümelerine destek olmak için önemlidir. Gübre, çiçeklerinizin çiçek üretmesi ve sıhhatli kalması için gerekseme duyduğu gıdaları sağlar. Kullanacağınız gübre türü, haiz olduğunuz nebat türüne bağlı olarak değişecektir.

Çiçeklerinizi budamak, onları sıhhatli tutmak ve en iyi görünümlerini korumak için önemlidir. Budama, ölü yahut hastalıklı dalları çıkarmaya destek sağlar ve ek olarak yeni büyümeyi teşvik etmeye destek sağlar. Yapacağınız budama türü, haiz olduğunuz nebat türüne bağlı olarak değişecektir.

V. Bahçenizi Sulamak

Bahçenizin gerekseme duyduğu su miktarı, bulunduğunuz bölgenin iklimine, nebat türlerine ve bahçenizin ebatlarına bağlı olarak değişecektir.

Genel hatlarıyla, bahçenizi haftada bir yahut iki kere derinlemesine sulamalısınız. Sadece, hava sıcak ve kuruysa yahut fazlaca sayıda bitkiniz var ise bahçenizi daha sık sulamanız gerekebilir.

Bahçenizi sulamak için, toprağı köklere kadar ıslanana kadar bir hortum yahut sulama kabı kullanın. Bitkilerinizi fazlaca sık sulamaktan kaçının, bundan dolayı bu kök çürümesine yol açabilir.

VI. Bahçenizi Gübrelemek

Bahçenizi gübrelemek, bitkilerinize kuvvetli ve sıhhatli büyümeleri için gerekseme duydukları gıdaları sağlamaya destek sağlar. Gübreler, nebat büyümesi için lüzumlu olan azot, fosfor ve potasyum şeklinde gıdaları ihtiva eder.

Lütfen Okuyun  Doğanın Galerisi Bahçe Sanatıyla Mekanınızı Nasıl Dönüştürebilirsiniz

Kullanacağınız gübre türü, haiz olduğunuz nebat türüne bağlı olarak değişecektir. Örnek olarak, çiçekli bitkilerin öteki nebat türlerine gore daha çok fosfora ihtiyacı vardır.

Bahçenizi gelişme mevsimi süresince ayda bir yahut iki kere gübrelemelisiniz. Sadece, fazlaca sayıda bitkiniz var ise yahut bitkileri bir kapta yetiştiriyorsanız bahçenizi daha sık gübrelemeniz gerekebilir.

VII. Bahçenizi Budamak

Bahçenizi budamak bitkilerinizin sıhhatli kalmasına ve en iyi biçimde görünmesine destek sağlar. Budama ölü yahut hastalıklı dalları temizler ve ek olarak yeni büyümeyi teşvik etmeye destek sağlar.

Antet Özellikler Bahçe Bakımı Sulama, gübreleme, budama, ot ayıklama, haşere kontrolü Çiçek açar Çiçekler, meyveler, sebzeler Çiçek Renk, biçim, koku Bahçe Ebat, vaziyet, yoldam Bahçe Drenaj, toprak, güneş ışığı

Bol Çiçekler: Bahçe Bakımıyla Güzelliği En Üst Düzeye Çıkarma

II. Bahçeniz İçin Nebat Tarzı

Güzel bir bahçe yaratmanın ilk adımı doğru bitkileri seçmektir. Bitkileri seçerken ikliminiz, toprak koşullarınız ve bahçenizin almış olduğu güneş ışığı miktarı şeklinde dikkate katılması ihtiyaç duyulan birçok unsur vardır.

Bu faktörleri göz önünde bulundurduğunuzda, seçimlerinizi daraltmaya başlayabilirsiniz. İşte bahçeniz için nebat kura çekmek için birkaç ipucu:

  • Bölgenize has bitkileri seçin. Mahalli bitkiler ikliminize ve toprak koşullarınıza daha iyi ahenk sağlar ve gübre yahut haşere kontrolüne gerekseme duyma olasılıkları daha düşüktür.
  • Bahçenizin almış olduğu güneş ışığı miktarında gelişecek bitkileri seçin. Birtakım bitkiler tam güneşe gerekseme duyarken, ötekiler kısmi gölgeyi tercih eder.
  • Bahçeniz için doğru boyuttaki bitkileri seçin. Birtakım bitkiler fazlaca büyürken, ötekiler nispeten ufak kalır.
  • Birbirini tamamlayacak bitkiler seçin. Seçimlerinizi yaparken bitkilerinizin boyutunu, şeklini ve rengini göz önünde bulundurun.

Bu ipuçlarını takip ederek sıhhatli ve gelişen bitkilerle dolu güzel bir bahçe yaratabilirsiniz.

III. Bahçenizi Dikmek

Bahçeniz için bitkileri seçtikten sonrasında, onları dikme tarihi gelir. Aşağıdaki adımlar bahçenizi başarı göstermiş bir halde dikmenize destek olacaktır:

  1. Toprağı yabani ot ve döküntülerden temizleyerek hazırlayın.
  2. Bitkilerin köklerinin sığabileceği kadar derin çukurlar kazın.
  3. Bitkileri çukurlara yerleştirin ve toprakla doldurun.
  4. Bitkileri bolca sulayın.

Bitkilerinizi tertipli olarak sulamanız, bilhassa kurak dönemlerde önemlidir. Ek olarak bitkilerinizi paket talimatlarına gore gübrelemelisiniz.

Bitkileriniz yerleştikten sonrasında bahçenizin güzelliğinin ve bereketinin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Bahçenizin Bakımı

Bahçenize bakmak, bitkilerinizin sıhhatli ve canlı kalması için eğer olmazsa olmazdır. Bahçenize iyi mi bakacağınıza dair birtakım ipuçları şunlardır:

  • Bitkilerinizi tertipli olarak, bilhassa kurak dönemlerde sulayın.
  • Bitkilerinizi paket üstündeki talimatlara gore gübreleyin.
  • Ölü yahut hastalıklı dalları çıkarmak için bitkilerinizi budayın.
  • Bitkilerinizle gıda ve su için rekabet eden yabani otları temizlemek için bahçenizi tertipli olarak paklayın.
  • Bitkilerinizi hasardan korumak için zararlıları ve rahatsızlıkları denetim dibine alın.

Bu ipuçlarını takip ederek bahçenizin gelişmesine ve bütün mevsim süresince güzel çiçekler üretmesine destek olabilirsiniz.

V. Bahçenizi Sulamak

Bahçenizi sulamak, bitkilerinizin sıhhatli ve canlı kalması için eğer olmazsa olmazdır. Bitkilerinizin gerekseme duyduğu su miktarı, nebat türüne, iklime ve senenin zamanına gore değişecektir. Sadece, bahçenizi müessir bir halde sulamanıza destek olabilecek birkaç genel ipucu vardır:

  • Derin ve seyrek sulayın. Bu, bitkilerinizin yeraltı su seviyesine kadar ulaşabilen derin kökler geliştirmesine destek olacaktır.
  • Sabahın erken saatlerinde yahut akşamın geç saatlerinde sulayın. Bu buharlaşmayı en aza indirmeye destek olacaktır.
  • Sıcak günlerde bitkilerinizi sulamaktan kaçının. Bu aslen bitkilerinizin yapraklarına zarar verebilir.
  • Nemin korunmasına destek olmak için bitkilerinizin etrafını malçlayın.
Lütfen Okuyun  Cep Boyutunda Cennet Küçük Alanlarda Bahçecilik İçin Yaratıcı Yollar

Bitkilerinizin ne kadar suya ihtiyacı olduğu için güvenilir değilseniz, daima önlemli olmak ve onları sık sık sulamak daha iyidir. Aşırı sulama, kifayetsiz sulama kadar zararı dokunan olabilir, bu yüzden bitkileriniz için doğru dengeyi bulmak önemlidir.

Bol Çiçekler: Bahçe Bakımıyla Güzelliği En Üst Düzeye Çıkarma

VI. Bahçenizi Gübrelemek

Bahçenizi gübrelemek, bitkilerinizi sıhhatli tutmanın ve güzel çiçekler üretmenin mühim bir parçasıdır. Kullanacağınız gübre türü, yetiştirdiğiniz nebat türüne ve bahçenizdeki toprak koşullarına bağlı olacaktır.

İki ana gübre türü vardır: naturel ve doğal olmayan. Doğal gübreler kompost, gübre ve kemik unu şeklinde organik malzemelerden yapılır. İnorganik gübreler bileşik kimyasallardan yapılır.

Doğal gübreler çoğu zaman yavaş salınımlıdır, şu demek oluyor ki gıdaları uzun bir müddet süresince özgür bırakırlar. Bu, gıda yanmasını önlemeye destek olduğundan bitkiler için yararlı olabilir. İnorganik gübreler süratli salınımlıdır, şu demek oluyor ki gıdaları hızla özgür bırakırlar. Bu, süratli bir gıda desteğine gerekseme duyan bitkiler için yararlı olabilir.

Hangi gübre çeşidini kullanacağınızı belirlemenin en iyi yolu, nitelikli bir bahçıvana danışmaktır. Bitkileriniz ve toprak koşullarınız için doğru gübreyi seçmenize destek olabilirler.

Bahçenizi gübrelerken, gübre etiketindeki talimatları izlemek önemlidir. Bu, bitkilerinize doğru oranda gübre uyguladığınızdan güvenilir olmanızı elde edecektir.

Bahçenizi gübrelemek, bitkilerinizin sıhhatli kalmasını ve güzel çiçekler üretmesini sağlamanın mühim bir parçasıdır. Bu ipuçlarını izleyerek, bahçenizin gelişmesi için gerekseme duyduğu gıdaları aldığından güvenilir olabilirsiniz.

Bol Çiçekler: Bahçe Bakımıyla Güzelliği En Üst Düzeye Çıkarma

VII. Bahçenizi Budamak

Budama, bitkilerin sıhhatli kalmasına destek olduğu ve daha çok çiçek üretmelerini teşvik etmiş olduğu için bahçe bakımının mühim bir parçasıdır. Haiz olduğunuz nebat türüne bağlı olarak yapabileceğiniz birkaç değişik budama türü vardır.

Ağaçlar ve çalılar şeklinde yaprak döken bitkiler için, yeni yapraklar çıkarmaya başlamadan ilkin, kış yahut erken ilkbaharda budamalısınız. Bu, ölü yahut hasarlı dalları çıkarmaya ve yeni büyümeyi teşvik etmeye destek olacaktır.

Çam ve ardıç şeklinde her dem yeşil bitkiler için, çiçeklenmeleri bittikten sonrasında yaz yahut sonbaharda budama yapmalısınız. Bu, pak ve tertipli görünmelerine destek olacaktır.

Budama yaparken keskin, pak aletler kullanmak önemlidir. Bu, bitkinin enfekte olmasını önlemeye destek olacaktır. Ek olarak bitkiyi senenin doğru zamanında budadığınızdan güvenilir olmalısınız.

Budama sıkıntılı bir iş olabilir, sadece bitkilerinizin sıhhatli ve güzel kalması için önemlidir. Bu ipuçlarını takip ederek bahçenizi bir ustalaşmış şeklinde budayabilirsiniz!

Bol Çiçekler: Bahçe Bakımıyla Güzelliği En Üst Düzeye Çıkarma

Bahçenizi Ayıklayın

Ayıklama, bitkilerinizin sıhhatli kalmasına ve su, gıda ve güneş ışığı için rekabetten uzak kalmasına destek olduğundan bahçe bakımının mühim bir parçasıdır. Yabani otlar ek olarak zararlılara ve hastalıklara da ev sahipliği yapabilir, bu yüzden bu tarz şeyleri tertipli olarak temizlemek önemlidir.

Bahçenizi otlamak için birkaç değişik yol vardır. Elle ot ayıklayabilir, çapa kullanabilir yahut ot ayıklayıcı kullanabilirsiniz. Elle ot ayıklama en fazlaca emek gerektiren yöntemdir, sadece bununla beraber otları temizlemenin en müessir yoludur. Çapalama, büyük alanlar için iyi bir seçenektir, bundan dolayı büyük bir alandan otları hızla temizlemek için kullanılabilir. Ot ayıklayıcılar, kayaların arası yahut kaldırımdaki çatlaklar şeklinde ulaşılması zor alanlardaki otları temizlemek için iyi bir seçenektir.

Lütfen Okuyun  Zahmetsiz Yeşillik Güzel Bir Bahçe İçin Sahip Olunması Gereken 7 Bahçe Aleti

Ayıklama yaparken bitkilerinize zarar vermemeye dikkat etmeniz önemlidir. Yabani otları köklerinden çekmeye çalışın ve bitkilerinizin yapraklarını koparmaktan yahut kırmaktan kaçının. Çapa yahut ot ayıklayıcı kullanıyorsanız bitkilerinizin köklerine zarar vermemeye dikkat edin.

Ayıklama, bahçe bakımının mühim bir parçasıdır sadece bununla beraber vakit alıcı bir iş de olabilir. Ayıklamayı kolaylaştırmak için bahçenizi tertipli olarak ayıklamaya çalışın ve tohum verme şansı bulmadan ilkin yabani otları temizlemeye odaklanın. Ek olarak yabani otları bastırmak için malç kullanmayı deneyebilirsiniz.

IX. Haşere Kontrolü

Zararlılar bahçeler için büyük bir problem olabilir, bundan dolayı bitkilere zarar verebilir, rahatsızlık yayabilir ve dış mekanınızın tadını çıkarmanızı zorlaştırabilirler. Zararlıları denetim etmenin birçok değişik yolu vardır, bunlar içinde şunlar bulunur:

  • Çitler, perdeler ve sıra örtüleri şeklinde fizyolojik engeller
  • Kimyasal pestisitler
  • Vahşi hayvanlar ve parazitler şeklinde biyolojik kontroller
  • Ürün rotasyonu ve sanitasyon şeklinde kültürel kontroller

Zararlıları denetim etmenin en iyi yolu bu yöntemlerin bir kombinasyonunu kullanmaktır. Örnek olarak, zararlıları bahçenizden uzak tutmak için fizyolojik bir bariyer kullanmak ve arkasından içeri girmeyi başaran zararlıları öldürmek için kimyasal böcek ilaçları kullanmak isteyebilirsiniz.

Haşere denetim yöntemi seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir:

  • Denetim etmeye çalıştığınız haşere türü
  • Haşere problemininin ciddiyeti
  • Yöntemin insanoğlu, evcil hayvanlar ve etraf açısından güvenliği

Haşere kontrolü hakkındaki daha çok informasyon edinmek için lütfen nitelikli bir haşere denetim uzmanına danışın.

S: Bahçemi sulamanın en iyi yolu nelerdir?

A: Bahçenizi sulamanın en iyi yolu, haiz olduğunuz nebat türüne bağlıdır. Bir çok nebat için, derinlemesine ve seyrek sulamak en iyisidir. Bu, toprak doyana kadar sulamak ve arkasından yeniden sulamadan ilkin toprağın üst birkaç santiminin kurumasını beklemek anlama gelir.

S: Bahçem için en iyi gübre hangisidir?

Bahçeniz için en iyi gübre, haiz olduğunuz nebat türüne, toprak koşullarına ve iklime bağlıdır. Bir çok nebat için, azot, fosfor ve potasyum içeren dengeli bir gübre iyi bir seçenektir.

S: Bahçemi ne çoğunlukla budamalıyım?

Budama sıklığı haiz olduğunuz nebat türüne bağlıdır. Güller şeklinde birtakım bitkilerin sıhhatli ve üretken kalmaları için tertipli olarak budanmaları icap eder. Ağaçlar şeklinde öteki bitkilerin ise ölü yahut hastalıklı dalları çıkarmak için yalnız zaman zaman budanmaları icap eder.

Barış Tolon, sağlık ve yaşam kalitesi üzerine derin bir tutkuya sahip bir yazardır. Uzun yıllardır alternatif tıp, doğal tedavi yöntemleri ve sağlıklı yaşam konularında araştırmalar yapmakta ve edindiği bilgileri Sifalibilgi.com üzerinden paylaşmaktadır. Barış, aynı zamanda bireylerin günlük yaşamlarında sağlıklı alışkanlıklar geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayarak, hem teorik hem de pratik çözümler sunmaktadır.

  • Toplam 151 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Cep Boyutunda Cennet Küçük Alanlarda Bahçecilik İçin Yaratıcı Yollar

İçindekilerII. Cep Bahçeciliğinin YararlarıIII. Cep Bahçelerinin TürleriIV. Cep Bahçeniz için Doğru Yeri Kura çekmekV. Cep Bahçeniz İçin Toprağı Hazırlama6. Sıkça Sorulan SorularVII. Cep Bahçenize Bakım YapmakCep Bahçenizi Hasat EtmekIX. Cep Bahçelerinde Yaygın Sorunların Giderilmesi Cep Bahçeciliğine II. Cep Bahçeciliğinin Yararları III. Cep Bahçelerinin Türleri IV. Cep Bahçeniz için Doğru Yeri Kura çekmek V. Cep Bahçeniz İçin Toprağı Hazırlama VI. Cep Bahçenizi Dikmek VII. Cep Bahçenize Bakım Yapmak VIII. Cep Bahçenizi Hasat Etmek IX. Cep Bahçelerinde Yaygın Sorunların Giderilmesi Standart Sorulan Sorular Hususiyet Konteyner Bahçeciliği Kentsel Bahçecilik Küçük Alan Bahçeciliği Balkon Bahçeciliği Çatı Bahçeciliği Konteynerleri kullanır Evet Evet Evet Evet Evet Sınırı olan alanda nebat yetiştirir Evet Evet Evet Evet Evet Her yerde yapılabilir Evet Evet Evet Evet Evet Daha azca su ve gübre gerektirir Evet Evet Evet Evet Evet Daha sürdürülebilir olabilir Evet Evet Evet Evet Evet II. Cep Bahçeciliğinin Yararları Cep bahçeleri birçok yarar sağlar, bunlar içinde şunlar yer […]

Heykeltraşlık Huzur Bahçe Sanatıyla Huzurlu Bir Vaha Yaratın

Bahçe sanatı, bir bahçenin güzelliğini ve işlevselliğini çoğaltmak için kullanılan bir aleni hava heykeli biçimidir. Taş, metal, ahşap ve cam benzer biçimde muhtelif malzemelerden yapılabilir. Bahçe sanatı soyut yahut figüratif olabilir ve bir bahçede muhtelif değişik efektler yaratmak için kullanılabilir.İçindekiler2. Bahçe Sanatının Türleri3. Bahçe Sanatının Yararları4. Bahçe Sanatı Iyi mi Seçilir5. Bahçe Sanatı Nereden Alınır6. Bahçe Sanatına Iyi mi Bakılır7. Kendin Yap Bahçe Sanat ProjeleriBahçe Sanatı İlhamı9. Bahçe Sanatı TrendleriMevzuyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular Bahçe sanatının birçok değişik türü vardır ve her birinin kendine has özellikleri vardır. En yaygın bahçe sanatı türlerinden bazıları şunlardır: Bahçe sanatı seçerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey var. Bahçe sanatının en iyi halde görünmesini sağlamak için birtakım temel bakımlara ihtiyacı vardır. Bahçenize sanat eserleri eklemenin daha müsait fiyatlı bir yolunu arıyorsanız, kendi bahçe sanatı projelerinizi yapmayı deneyebilirsiniz. Bahçe sanatınız için esin arıyorsanız, bakabileceğiniz birkaç yer var. Bahçe sanatı trendleri yıldan yıla değişse de en […]

Serenity in Bloom Bahçe Tasarımında Uyum Nasıl Sağlanır

İçindekilerII. Beklenmeyen cevap formatı nelerdir?II. Beklenmeyen cevap formatı nelerdir?IV. Kodunuzda beklenmeyen cevap biçimleriyle iyi mi başa çıkılır?V. Yaygın beklenmeyen cevap biçimleri6. Beklenmeyen cevap biçimleriyle başa çıkmak için en iyi uygulamalarVII. Beklenmeyen cevap biçimleriyle başa çıkmak için araçlar ve kaynaklarSorular ve Cevaplar Bahçe tasarımı, güzel ve davetkar bir alan yaratmak için kullanılabilen bir sanat biçimidir. Bahçe tasarımı mevzubahis olduğunda, ahenk anahtardır. Ahenkli bir bahçe, dengeli ve göze hoş gelen bir bahçedir. Rahatlayabileceğiniz ve tabiat ananın güzelliğinin tadını çıkarabileceğiniz bir yerdir. Ahenkli bir bahçe yaratmak için kullanılabilecek birçok değişik faktör vardır; bitkiler, sert peyzaj ve su özellikleri. Bahçeniz için nebat seçerken, bitkilerin boyutunu, şeklini ve rengini göz önünde bulundurmak önemlidir. Ek olarak bitkilerin birbirleriyle ve bölgenizdeki iklimle ahenkli olduğu için güvenilir olmak istersiniz. Bahçenizde bir ahenk duygusu yaratmak için yürüyüş yolları, verandalar ve çitler benzer biçimde sert peyzaj elemanları da kullanılabilir. Sert peyzaj elemanları alanı tanımlamaya ve bir odak noktası meydana getirmeye […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele