Akıllıca Yudumlayın, Akıllıca Yaşayın İyi Su İçmek İçin Bir Kılavuz

Akıllıca Yudumlayın, Akıllıca Yaşayın: İyi Su İçmenin Anahtarı İyi esenlik için su içmek eğer olmazsa olmazdır. Su içtiğinizde vücudunuz muntazam çalışır ve kendinizi en iyi halde hissedersiniz. Peki her gün ne kadar su içmelisiniz? Ve susuzluğun emareleri nedir? Bu yazıda, hidrasyonun önemini, her gün ne kadar su içmeniz icap ettiğini, dehidrasyon emarelerini ve hidrasyonunuzu korumak için ipuçlarını ele alacağız. Ek olarak birtakım yaygın hidrasyon mitlerini çürüteceğiz. Hidrasyon Nelerdir? Hidrasyon, vücudunuzu nemli tutma sürecidir ya da başka bir deyişle, muntazam emek harcaması için kafi su sağlamaktır. Su, vücut ağırlığınızın ortalama %60’ını oluşturur ve vücut sıcaklığını tertip, hücrelere gıda ve oksijen nakliyat ve atık ürünleri uzaklaştırma benzer biçimde birçok mühim vücut işlevinde rol oynar. Sıvı Alımı Niçin Önemlidir? Hidrasyon birçok nedenden ötürü önemlidir. Hidrasyon sağladığınızda, vücudunuz muntazam çalışır ve kendinizi en iyi halde hissedersiniz. Hidrasyonun yararlarından bazıları şunlardır: Gelişmiş bilişsel işlev Artan enerji seviyeleri Daha iyi uyku Kronik rahatsızlık riskinin azalması Gelişmiş […]

Akıllıca Yudumlayın, Akıllıca Yaşayın İyi Su İçmek İçin Bir Kılavuz

Akıllıca Yudumlayın, Akıllıca Yaşayın: İyi Su İçmenin Anahtarı

Akıllıca Yudumlayın, Akıllıca Yaşayın: İyi Su İçmenin Anahtarı

İyi esenlik için su içmek eğer olmazsa olmazdır. Su içtiğinizde vücudunuz muntazam çalışır ve kendinizi en iyi halde hissedersiniz. Peki her gün ne kadar su içmelisiniz? Ve susuzluğun emareleri nedir?

Bu yazıda, hidrasyonun önemini, her gün ne kadar su içmeniz icap ettiğini, dehidrasyon emarelerini ve hidrasyonunuzu korumak için ipuçlarını ele alacağız. Ek olarak birtakım yaygın hidrasyon mitlerini çürüteceğiz.

Hidrasyon Nelerdir?

Hidrasyon, vücudunuzu nemli tutma sürecidir ya da başka bir deyişle, muntazam emek harcaması için kafi su sağlamaktır. Su, vücut ağırlığınızın ortalama %60’ını oluşturur ve vücut sıcaklığını tertip, hücrelere gıda ve oksijen nakliyat ve atık ürünleri uzaklaştırma benzer biçimde birçok mühim vücut işlevinde rol oynar.

Sıvı Alımı Niçin Önemlidir?

Hidrasyon birçok nedenden ötürü önemlidir. Hidrasyon sağladığınızda, vücudunuz muntazam çalışır ve kendinizi en iyi halde hissedersiniz. Hidrasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Gelişmiş bilişsel işlev
  • Artan enerji seviyeleri
  • Daha iyi uyku
  • Kronik rahatsızlık riskinin azalması
  • Gelişmiş atletik performans

Günde Ne Kadar Su İçmelisiniz?

Her gün içmeniz ihtiyaç duyulan su miktarı, yaşınız, aktivite seviyeniz ve ikliminiz benzer biçimde muhtelif faktörlere bağlıdır. Sadece, iyi bir kaide olarak günde sekiz bardak su içmelisiniz.

Ne kadar su içmeniz gerektiğinden güvenli değilseniz, sıvı ihtiyacınız olan şeyi tahmin etmenin birkaç yolu vardır. Bir yol, vücut ağırlığınızı pound cinsinden 0,5 ile çarpmaktır. Sözgelişi, 1 pound ağırlığındaysanız, günde ortalama ons ​​su içmeniz icap eder.

Sıvı ihtiyacınız olan şeyi tahmin etmenin bir öteki yolu da susuzluğunuza dikkat etmektir. Susadıysanız bir bardak su için. Susamıyorsanız muhtemelen kafi sıvı alıyorsunuzdur.

Dehidratasyon Emareleri

Dehidratasyon, kafi su içmediğinizde ve vücudunuzun muntazam emek harcaması için kafi sıvıya haiz olmadığında meydana gelir. Dehidratasyonun emareleri şunlardır:

  • Susuzluk
  • Ağız kuruluğu
  • Koyu renkli idrar
  • Baş ağrısı
  • Tükenmişlik
  • Şuur bulanıklığı, konfüzyon
  • Kas krampları
  • Baş dönmesi
  • Şuur kaybı

Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, vücudunuzun kaybetmiş olduğu suyu geri kazanması için bolca su içmeniz önemlidir.

Su Kaynakları

Musluk suyu, şişelenmiş su ve filtrelenmiş su dahil olmak suretiyle birçok değişik su deposu vardır. Sizin için en iyi su deposu, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

Musluk suyunuzun kalitesi hikayesinde endişeleriniz var ise, onu filtreleyebilir ya da şişelenmiş su satın alabilirsiniz. Sadece, şişelenmiş suyun pahalı olabileceğini ve daima musluk suyu kadar güvenilir olmayabileceğini unutmamak önemlidir.

Hangi su kaynağının sizin için en iyi olduğu için güvenli değilseniz, doktorunuzla ya da bir diyetisyenle görüşün.

Hidrasyon Unutulmazları

Var

Hususiyet Tarif
Hidrasyon Kafi su temini durumu
su Bütün canlıların temel bileşeni olan renksiz, kokusuz, tatsız bir sıvı
Sıhhatli hayat Sıhhatli hayatı destekleyen bir halde yaşama pratiği
Sıhhat Sıhhatli ve sevinçli olma durumu
Susuz kalma Vücutta oldukca azca su bulunması durumu
Lütfen Okuyun  Gelecek Nesli Besleyin Pediatrik Beslenme RehberiÇocuğunuzun sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyümesine yardımcı olmak için ihtiyacınız olan temel bilgiler.

Akıllıca Yudumlayın, Akıllıca Yaşayın: İyi Su İçmenin Anahtarı

I. Hidrasyon Nelerdir?

Hidrasyon, vücutta kafi su seviyelerini koruma sürecidir. Su, hayat için eğer olmazsa olmazdır ve vücut sıcaklığını tertip, hücrelere gıda ve oksijen nakliyat ve atık ürünleri uzaklaştırma benzer biçimde birçok vücut işlevinde dirimsel bir rol oynar.

III. Günde Ne Kadar Su İçmelisiniz?

Her gün içmeniz ihtiyaç duyulan su miktarı, yaşınız, aktivite seviyeniz ve ikliminiz benzer biçimde muhtelif faktörlere bağlıdır. Sadece, iyi bir kaide olarak günde sekiz bardak su içmelisiniz.

Ne kadar su içmeniz gerektiğinden güvenli değilseniz, su ihtiyacınız olan şeyi tahmin etmenin birkaç yolu vardır. Bir yol, kilonuzu pound cinsinden 0,5-0,6 ile çarpmaktır. Sözgelişi, 1 pound ağırlığındaysanız, günde 90 ons ile 90 ons içinde su içmeniz icap eder.

Su ihtiyacınız olan şeyi tahmin etmenin bir öteki yolu da susuzluğunuza dikkat etmektir. Susadığınızı hissediyorsanız, bu susuz kaldığınızın ve daha çok su içmeniz icap ettiğinin bir işaretidir.

Suyu bir kerede içmek yerine gün süresince içmek önemlidir. Bu vücudunuzun susuz kalmasını önlemeye ve susuzluğu önlemeye destek olacaktır.

Şayet egzersiz yapıyorsanız ya da oldukca terliyorsanız, kaybettiğiniz sıvıları geri kazanmak için normalden daha çok su içmeniz gerekecektir.

İyi esenlik için kafi su içmek esastır. Su, vücut sıcaklığını düzenlemeye, eklemleri yağlamaya ve hücrelere gıda ve oksijen taşımaya destek sunar. Ek olarak vücuttan atık ürünleri uzaklaştırmaya destek sunar.

Yeterince su içmiyorsanız, bitkinlik, baş ağrısı, kabızlık ve kuru cilt benzer biçimde bir takım semptom yaşayabilirsiniz. Şiddetli olaylarda, dehidratasyon böbrek problemlerine, nöbetlere ve hatta ölüme yol açabilir.

Bu yüzden, susuzluğunuzu gidermek ve sıhhatli kalmak için her gün bolca su içtiğinizden güvenli olun!

Akıllıca Yudumlayın, Akıllıca Yaşayın: İyi Su İçmenin Anahtarı

IV. Dehidratasyon Emareleri

Dehidratasyon, terleme, idrara çıkma ve öteki vücut fonksiyonları yöntemiyle kaybettiğiniz suyu yerine dercetmek için kafi sıvı içmediğinizde meydana gelir. Dehidratasyon emareleri şunlardır:

* Susuzluk hissi
* Ağız kuruluğu
* Koyu renkli idrar
* Tükenmişlik
* Baş ağrısı
* Kas krampları
* Baş dönmesi
* Şuur bulanıklığı, konfüzyon
* Mide bulantısı
* Kusma
* Halüsinasyonlar
* Nöbetler
* Koma

Akıllıca Yudumlayın, Akıllıca Yaşayın: İyi Su İçmenin Anahtarı

V. Su Kaynakları

Kullanılabilir birçok değişik su deposu vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Musluk suyu
  • Şişelenmiş su
  • Kaynak suyu
  • Maden suyu
  • Damıtılmış su
  • Filtrelenmiş su

Sizin için en iyi su deposu, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Birtakım insanoğlu musluk suyunun tadını tercih ederken, ötekiler şişelenmiş suyun rahatlığını tercih eder. Kaynak suyu ve mineral suyu çoğu zaman musluk suyundan daha saf olarak kabul edilir, sadece daha pahalı da olabilirler. Damıtılmış su ve filtrelenmiş su, sularının kalitesi hikayesinde kaygı duyan kişiler için iyi seçeneklerdir.

Hangi su kaynağını seçerseniz seçin, içilmesinin güvenilir olduğu için güvenli olmak önemlidir. ABD Birleşik Devletleri Etraf Koruma Ajansı (EPA), içme suyu kalitesi için standartlar belirler ve bütün amme su sistemleri bu standartları karşılamalıdır. Suyunuzun kalitesi hikayesinde endişeleriniz var ise, nitelikli bir laboratuvarda kontrol ettirebilirsiniz.

Akıllıca Yudumlayın, Akıllıca Yaşayın: İyi Su İçmenin Anahtarı

Hidrasyon Nelerdir?

Hidrasyon, vücutta kafi su seviyelerini koruma sürecidir. Su, hayat için eğer olmazsa olmazdır ve vücut sıcaklığını tanzim etmek, hücrelere gıda ve oksijen taşımak ve atık ürünleri uzaklaştırmak benzer biçimde birçok vücut işlevinde dirimsel bir rol oynar.

Lütfen Okuyun  Kişiye Özel Beslenme Sağlığınız ve Zindeliğiniz için Kişiselleştirilmiş Bir Plan

Sıvı Alımı Niçin Önemlidir?

Hidrasyon genel esenlik ve sıhhat için önemlidir. Susuz kaldığınızda vücudunuz muntazam çalışamaz. Susuzluk bitkinlik, baş ağrısı, kabızlık ve bozulmuş bilişsel işlev dahil olmak suretiyle bir takım esenlik sorununa yol açabilir.

Günde Ne Kadar Su İçmelisiniz?

Her gün içmeniz ihtiyaç duyulan su miktarı, yaşınız, aktivite seviyeniz ve ikliminiz benzer biçimde muhtelif faktörlere bağlıdır. Genel kaide, günde sekiz bardak su içmektir. Sadece, bireysel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha çok ya da daha azca su içmeniz gerekebilir.

Dehidratasyon Emareleri

Dehidratasyonun birtakım emareleri şunlardır:

* Susuzluk hissi
* Ağız kuruluğu
* Koyu renkli idrar
* Tükenmişlik
* Baş ağrıları
* Kabızlık
* Sinirlilik

Su Kaynakları

Musluk suyu, şişelenmiş su ve filtrelenmiş su dahil olmak suretiyle birçok değişik su deposu vardır. Sizin için en iyi su deposu, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

Hidrasyon Unutulmazları

İnsanların oldukca fazla ya da oldukca azca su içmesine yol açabilecek bir takım hidrasyon efsanesi vardır. En yaygın hidrasyon efsanelerinden bazıları şunlardır:

* Günde sekiz bardak su içmeniz gerekiyor.
* Egzersiz yaparken daha çok su içmelisiniz.
* Vücudunuzun su ihtiyacını karşılamaya yönelik soğuk su içmelisiniz.
* Musluk suyu yerine şişelenmiş su içmelisiniz.

Sporcular İçin Su İçme İpuçları

Sporcuların susuz kalmamak ve en iyi performanslarını gösterebilmeleri için yaklaşık bir kişiden daha çok su içmeleri icap eder. Sporcuların susuz kalmaması için birtakım ipuçları şunlardır:

* Egzersizden ilkin, egzersiz esnasında ve egzersizden sonrasında bolca su için.
* Terleme yöntemiyle kaybettiğiniz elektrolitleri geri kazanmak için sporcu içecekleri tüketin.
* Fazlaca fazla su içmekten kaçının, su zehirlenmesine yol açabilir.

Yaşlılar İçin Sıvı Tüketimi İpuçları

Yaşlıların susuz kalma olasılığı genç yetişkinlere gore daha yüksektir. Yaşlıların susuz kalmaması için birtakım ipuçları şunlardır:

* Gün süresince bolca su için.
* Su içinde ne olduğu yüksek meyve ve sebzeler tüketin.
* Vücudu susuz bırakabilecek kafeinli ve alkollü içeceklerden uzak durun.

Çocuklar İçin Sıvı Tüketimi İpuçları

Evlatların yetişkinlere gore susuz kalma olasılığı daha yüksektir. Ebeveynlerin çocuklarını susuz bırakmamaları için birtakım ipuçları şunlardır:

* Çocuğunuza gün süresince sık sık su verin.
* Çocuğunuzun hasta olduğunda ya da dışarıda oynadığında bolca su içtiğinden güvenli olun.
* Çocuğunuza vücudun susuz kalmasına niçin olabilecek şekerli içecekler vermekten kaçının.

Sorular ve Cevaplar

S: Susuz kaldığımı iyi mi anlarım?
A: Dehidratasyonun birtakım emareleri şunlardır:

* Susuzluk hissi
* Ağız kuruluğu
* Koyu renkli idrar
* Tükenmişlik
* Baş ağrıları
* Kabızlık
* Sinirlilik

Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız daha çok su içmelisiniz.

S: Günde ne kadar su içmeliyim?
A: Her gün içmeniz ihtiyaç duyulan su miktarı, yaşınız, aktivite seviyeniz ve ikliminiz benzer biçimde muhtelif faktörlere bağlıdır. Genel kaide, günde sekiz bardak su içmektir. Sadece, bireysel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha çok ya da daha azca su içmeniz gerekebilir.

S: En iyi su kaynakları hangileridir?
A: Musluk suyu, şişelenmiş su ve filtrelenmiş su dahil olmak suretiyle birçok değişik su deposu vardır. Sizin için en iyi su deposu, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

S: Sıvı alımıyla alakalı birtakım efsaneler nedir?
A: Hidrasyon hakkındaki insanların oldukca fazla ya da oldukca azca su içmesine yol açabilecek bir takım mit vardır. En yaygın hidrasyon mitlerinden bazıları şunlardır:

Lütfen Okuyun  Besin Bağlantısı Optimum Sağlık İçin Bir Kılavuz

* Günde sekiz bardak su içmeniz gerekiyor.
* Egzersiz yaparken daha çok su içmelisiniz.
* Vücudunuzun su ihtiyacını karşılamaya yönelik soğuk su içmelisiniz.
* Musluk suyu yerine şişelenmiş su içmelisiniz.

S: Sporcuların formda kalmak için birtakım ipuçları nedir?

VII. Sporcular İçin Hidrasyon İpuçları

İşte bir sporcu olarak susuzluğunuzu gidermeniz için birtakım ipuçları:

  • Egzersizden ilkin, egzersiz esnasında ve egzersizden sonrasında bolca sıvı tüketin.
  • Şekeri ve kalorisi düşük su ya da spor içeceklerini tercih edin.
  • Egzersizden ilkin ve egzersiz esnasında kafein ve alkolden uzak durun, zira bunlar vücudunuzun susuz kalmasına niçin olabilir.
  • Vücudunuzu kulak verin ve susadığınızda sıvı tüketin.
  • Fazlaca terliyorsanız, ne kadar sıvı kaybettiğinizi görmek için egzersizden ilkin ve sonrasında kendinizi tartın. Kaybettiğiniz kiloyu telafi edecek kadar sıvı için.
  • Baş dönmesi, sersemlik hissi ya da mide bulantısı benzer biçimde susuzluğun emarelerini yaşarsanız, egzersizi bırakın ve derhal sıvı tüketin.

Bu ipuçlarını takip ederek atletik performansınızı artırabilir ve susuz kalma riskinizi azaltabilirsiniz.

IX. Çocuklar İçin Sıvı Tüketimi İpuçları

Evlatların yetişkinler kadar susuz kalmaması icap eder, sadece daima kafi su içmeyebilirler. Çocuğunuzun susuz kalmamasına destek olmak için birkaç ipucu:

  • Çocuğunuza gün süresince, susamasa bile su verin.
  • Suyu meyve dilimleri ya da salatalıkla lezzetlendirerek keyifli hale getirin.
  • Çocuğunuzu spor yaparken ya da egzersiz yaparken su içmeye teşvik edin.
  • Siz de su içerek iyi bir misal olun.

Evladınız susuz kalmışsa aşağıdaki emareleri yaşayabilir:

  • Ağız kuruluğu
  • Koyu renkli idrar
  • Baş ağrısı
  • Tükenmişlik
  • Sakarlık

Çocuğunuzun susuz kaldığını düşünüyorsanız, ona bir bardak su verin ve semptomlarının iyileşip iyileşmediğine bakın. İyileşmezlerse ya da evladınız kusuyorsa ya da ateşi var ise, onu bir doktora götürün.

IX. Çocuklar İçin Sıvı Tüketimi İpuçları

Evlatların yetişkinler kadar susuz kalmaması icap eder, sadece kendi başlarına su içmede o denli iyi olmayabilirler. Çocuğunuzun susuz kalmamasına destek olmak için birkaç ipucu:

  • Evladınız susamasa bile gün süresince ona su verin.
  • Suyu meyve dilimleri ya da salatalık dilimleriyle lezzetlendirerek keyifli hale getirin.
  • Çocuğunuzun su sürahisini ya da su şişesini doldurmanıza yardım etmesine izin verin.
  • Yemeklerin ve atıştırmalıkların yanında su ikram edin.
  • Çocuğunuzu spor yaparken ya da egzersiz yaparken su içmeye teşvik edin.

Evladınız susuz kalmışsa aşağıdaki emareler görülebilir:

  • Ağız kuruluğu
  • Koyu renkli idrar
  • Daha azca sıklıkta idrara çıkma
  • Baş ağrısı
  • Tükenmişlik
  • Sakarlık
  • Şuur bulanıklığı, konfüzyon

Çocuğunuzun susuz kaldığını düşünüyorsanız, ona bolca su içirin ve emareleri düzelmezse doktorunu arayın.

S: Dehidratasyon nelerdir?

A: Dehidratasyon, terleme, idrar ve öteki vücut fonksiyonları yöntemiyle kaybettiğiniz suyu yerine koyacak kadar sıvı almadığınızda oluşan bir durumdur.

S: Su içmek niçin önemlidir?

A: Sıhhatli bir vücut ve zihin için hidrasyon önemlidir. Vücut sıcaklığını düzenlemeye, eklemleri yağlamaya ve organları ve dokuları korumaya destek sunar.

S: Günde ne kadar su içmelisiniz?

A: Her gün içmeniz ihtiyaç duyulan su miktarı, yaşınız, aktivite seviyeniz ve ikliminiz benzer biçimde muhtelif faktörlere bağlıdır. Sadece, iyi bir kaide olarak günde sekiz bardak su içmelisiniz.

Barış Tolon, sağlık ve yaşam kalitesi üzerine derin bir tutkuya sahip bir yazardır. Uzun yıllardır alternatif tıp, doğal tedavi yöntemleri ve sağlıklı yaşam konularında araştırmalar yapmakta ve edindiği bilgileri Sifalibilgi.com üzerinden paylaşmaktadır. Barış, aynı zamanda bireylerin günlük yaşamlarında sağlıklı alışkanlıklar geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayarak, hem teorik hem de pratik çözümler sunmaktadır.

  • Toplam 151 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Ek Yükseltme Sağlığınızı Yeni Yüksekliklere Taşıyın

İçindekilerII. Beklenmeyen Cevap Biçiminin SebepleriIII. Beklenmeyen Cevap Biçimi Iyi mi DüzeltilirIV. Beklenmeyen Cevap Biçimini Iyi mi ÖnleyebilirsinizV. Yaygın Beklenmeyen Cevap Biçimi Hataları6. VII. Beklenmeyen Cevap Biçimi hakkındaki SSSIX. Eyleme Davet II. Beklenmeyen Cevap Biçiminin Sebepleri III. Beklenmeyen Cevap Biçimi Iyi mi Düzeltilir IV. Beklenmeyen Cevap Biçimini Iyi mi Önleyebilirsiniz V. Yaygın Beklenmeyen Cevap Biçimi Hataları VI. Beklenmeyen Cevap Biçimi Hatalarıyla Iyi mi Başa Çıkılır VII. Beklenmeyen Cevap Biçimi hakkındaki SSS VIII. IX. Eyleme Davet X. Kaynaklar Antet Yanıt Yükseklik Bir şeyi daha üst bir seviyeye çıkarma eylemi. Sıhhat İyi ve hastalıktan uzak olma hali. Takviyeler Düzgüsel rejime ayrıca alınan ve extra gıda maddesi sağlamak amacıyla kullanılan madde. Sıhhat Sıhhatli ve sevinçli olma durumu. Huzur Sevinçli, sıhhatli ve müreffeh olma durumu. II. Beklenmeyen Cevap Biçiminin Sebepleri Beklenmeyen cevap biçimi hatalarının bir takım ihtimaller içinde sebebi vardır. Bunlar şunları ihtiva eder: İstek muntazam bir halde biçimlendirilmemiş. Sunucu, istenen formatı işleyecek biçimde yapılandırılmamış. […]

Performans Plakaları Vücudunuzu En Üst Düzey Performans İçin Besler

İçindekilerII. Spor Beslenmesinin TemelleriIII. Değişik Sporcular İçin Spor BeslenmesiIV. Değişik Sporlar İçin Spor BeslenmesiSpor Beslenmesi İpuçları ve Püf NoktalarıVI. Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Spor Beslenmesi HatalarıVII. Sporcu Beslenme TakviyeleriSpor Beslenmesi ve Sıvı TüketimiIX. Spor Beslenmesi ve İyileşme II. Spor Beslenmesinin Temelleri III. Değişik Sporcular İçin Spor Beslenmesi IV. Değişik Sporlar İçin Spor Beslenmesi V. Spor Beslenmesi İpuçları ve Püf Noktaları VI. Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Spor Beslenmesi Hataları VII. Sporcu Beslenme Takviyeleri VIII. Spor Beslenmesi ve Sıvı Tüketimi IX. Spor Beslenmesi ve İyileşme Tipik Problemler Spor Beslenmesi Performans Sporcular için sıhhatli beslenme Vücudunuza antrenman ve müsabaka için yakıt sağlayın Yaralanmalardan kurtulmak Gelişmiş atletik performans Faydalanma riskinin azalması Yaralanmalardan daha süratli iyileşme Beslenme Spor Performansı Doğru oranda karbonhidrat, protein ve yağ almak Doğru biçimde nemlendirme Doğru gıdaları doğru zamanda yiyecek Artan güç ve qüç Gelişmiş dayanıklılık Daha süratli reaksiyon süresi Spor Performansı Atletik Performans Antrenman ve yarışmada gelişmiş performans Faydalanma riskinin azalması Yaralanmalardan […]

Genlerden Yeşilliklere Besin Zengini Bir Yolculuk

İçindekilerII. Beslenme Biyokimyasının ÖnemiIII. Besinlerin Vücuttaki GöreviIV. Besinler Vücut Tarafınca Iyi mi Emilir ve KullanılırV. Beslenme Eksiklikleri ve FazlalıklarıVI. Hastalıklarda Beslenme BiyokimyasıVII. Gebelik ve Emzirme Döneminde Beslenme BiyokimyasıÇocukluk ve Ergenlikte Beslenme BiyokimyasıIX. Yaşlı Yetişkinlerde Beslenme Biyokimyası Beslenme biyokimyası, besinlerin sağlığı ve refahı desteklemek için vücudumuzla iyi mi etkileşime girdiğinin incelenmesidir. Besinlerin emilimi, taşınması, metabolizması ve atılımı dahil olmak suretiyle fazlaca muhtelif mevzuları kapsayan kompleks bir alandır. Beslenme biyokimyasının önemi çoğunlukla göz ardı edilir, sadece sıhhatli bir vücudu korumak için eğer olmazsa olmazdır. Besinler, hücrelerimizin muntazam emek vermesi için eğer olmazsa olmazdır ve gelişme, büyüme ve üreme benzer biçimde muhtelif vücut süreçlerinde rol oynarlar. Besinlerin vücuttaki görevi iki ana kategoriye ayrılabilir: makro besinler ve mikro besinler. Makro besinler, büyük miktarlarda gereksinim duyduğumuz besinlerdir ve karbonhidratlar, proteinler ve yağlar ihtiva eder. Mikro besinler, daha minik miktarlarda gereksinim duyduğumuz besinlerdir ve vitaminler, mineraller ve yapıt elementler ihtiva eder. Besinlerin vücut tarafınca iyi mi […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele